ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΕΡΕΥΝΑ

Σχετικα με την δημοσκόπηση.....


Μετά απο συζήτηση στην ολομέλεια του τμήματος, προέκυψε το θέμα της δημοσκόπησης.
Τα ερωτήματα, που απασχόλησαν τις ομάδες ήταν πολλά. Τα σημαντικότερα απο αυτά ήταν κατα πόσο τα "έξυπνα" σπίτια, ανταποκρίνονται περισσότερο στις "ανάγκες" ή στα "θέλω" του σύγχρονου ανθρώπου. αν τα έξυπνα σπίτια, εξυπηρετούν περισσότερο τις ανάγκες του ανθρώπου, αν μας είναι απαραίτητη όλη αυτή η τεχνολογία μέσα στα σπίτια ή όχι, ερωτήματα όσον αφορά το κόστος υλοποίησης των έξυπνων τεχνολογιών μεσα σε ένα σπίτι, τι είναι αυτό που μας απασχολεί περισσότερο όταν κατασκευάζουμε μια έξυπνη κατοικία, αν δηλαδή είναι η ασφάλεια ή κατι άλλο, κ.τ.λ..
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα αναλυθούν και θα χρησιμοποιηθούν στην ερευνητική εργασία.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

(Σύνολο 11 ερωτήσεις).
Αφιερώστε λίγα λεπτά , για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιό μας, τα αποτελέσματα του οποίου θα αναλυθούν και θα χρησιμοποιηθούν, στην ερευνητική εργασία.

Το "έξυπνο" σπίτι ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες ή στα "θέλω" του σύγχρονου ανθρώπου?

2. Ποιους από τους παρακάτω παράγοντες θα λαμβάνατε υπόψη , όταν θα εγκαθιστούσατε μια «έξυπνη» τεχνολογία στο σπίτι σας?

3. Έχετε εγκαταστήσει «έξυπνες» τεχνολογίες στο σπίτι σας?

4. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που θα κατασκευάζατε ένα «έξυπνο» σπίτι, είναι η αυξημένη ασφάλεια που μας παρέχει.

5.Το κόστος είναι ο σημαντικότερος λόγος που δεν θα ενσωματώνατε μια «έξυπνη» τεχνολογία στο σπίτι σας?

6. Γνωρίζετε κάποια εταιρεία που να δραστηριοποιείται και να εξειδικεύεται στην κατασκευή «έξυπνων» σπιτιών στην Ελλάδα?

7. Γνωρίζετε κάποια εταιρεία που να δραστηριοποιείται και να εξειδικεύεται στην κατασκευή «έξυπνων» σπιτιών εκτός Ελλάδας?

8. Πιστεύετε ότι όλες οι κατοικίες έτσι όπως τις ξέρουμε εμείς σήμερα, θα αντικατασταθούν από τις «έξυπνες» κατοικίες μέσα στα επόμενα 20 χρόνια?

9. Συμφωνείτε με την άποψη ότι οι κατοικίες πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστες από τις Νέες Τεχνολογίες και να κρατήσουν την παλιά – παραδοσιακή τους μορφή?

10. Αν θα κατασκευάζατε ένα σπίτι σήμερα, θα κατασκευάζατε ένα «πράσινο» (οικολογικό) σπίτι?

11. Για ποιους λόγους θα επιλέγατε να κατασκευάσετε ένα «πράσινο» (οικολογικό) σπίτι?